Akció!

Általános virágföld 50liter raklapos

50 949 Ft (40 117 Ft + ÁFA)

Florohorm Sárközi Általános virágföld: mészkerülő növények kivételével valamennyi
cserepes, balkonládás dísznövény termesztő közegeként.

Kimagasló szerves anyag tartalma gazdag tápközeget nyújt növényei számára.

Szembe a piacon kapható olcsóbb termékekkel gyorsabb növekedést biztosít növényeinek.

Kiszerelése 50l-es zsákokban, raklaponként 51 zsákkal raklapon szállítva kapható.

Elfogyott

Kategória: Címke:

Ideális virágföld keverékeink gondoskodnak a növényeid optimális fejlődéséről. Rendelj ma! A sárközi virágföld segít álmaid kertjének megvalósításában és növényeid gondozásában.

Ideális virágföld keverék gondoskodik a növényeid optimális fejlődéséről. Rendelj ma!

A Florimo virágföld segít álmaid kertjének megvalósításában és növényeid gondozásában.

Laza szerkezetű, barnás  színű termesztő közeg. Kiváló tápanyag ellátottsága, optimális vízfelvevő képessége és levegő háztartása megfelel általában minden növény számára.

Felhasználható: Cserepes és balkon növények termesztőközegeként, díszfák, díszcserjék átültetésekor, az ültető gödör talajába 30-50%-ban bekeverve. 3-5 hét után növénytípusnak megfelelő tápoldatozás javasolt.

Tudtad?

Növényeink a talaj kémhatására eltérően reagálnak. Egy részüknek a gyengén savanyű, másoknak a gyengén lúgös közeg segíti a növekedését. Ugyanakkor vannak nagyon savanyú talajt igénylő (4,5-5,5 pH) növények is (pl. áfonya, azáleák, erikák, kékvirágú hortenziák stb.). A nagyon szélsőséges kémhatás( 4,5 pH alatt, illetve 9 pH fölött) már egyik növénynek sem kedvez, ilyen közegben a termesztés már nem lehet sikeres. A legtöbb hasznos talajbaktérium a semleges körüli pH-t igényli (pl. a nitrogéngyűjtő azotabacterek vagy a rhizobiumok).

HASZNÁLATI UTASÍTÁS:

Ültetést, átültetést és talajjavítást lehetőleg tavaszra, esetleg őszre kell időzíteni. Fontos szempont, hogy növénye 1-2 cm-rel nagyobb edénybe (cserépbe) kerüljön, mint amiben eddig élt. Óvatosan kell az eredeti földlabdából ez elhalt gyökérrészeket és az elhasználódott talajt eltávolítani, közben ügyelni kell arra, hogy a növény gyökérzete ne sérüljön meg.

Az előkészített edénybe se túl mélyen, se túl magasan nem szabad ültetni.

Állítsa a növényt a cserépbe, töltse fel virágfölddel úgy, hogy a cserépperem szélétől: 1-2 cm távolságra legyen az új virágföld a tömörítés után. A felszínt díszítheti kaviccsal, agyaggranulátummal (dekoragyag) és fakéreggel is. Dekoratív, véd a kiszáradás és a mohásodás ellen is.

A gyors begyökeresedés céljából a növényeket az átültetés után elegendő vízzel öntözni és őse nedvesen tartani. Egyben ügyelni kell az akadálytalan vízutánpótlásra. Soha nem szabad túlöntözni, vagyis ne álljon vízben a cserép. Ez alól csak néhány növény a kivétel. Ha túl száraz a talaj, óvatosan öntözze a növényt, ügyelve a tápanyagok kimosódására és majd ezek után tápoldatozza.

Terméktípus: termesztő közeg (közepes szerves anyag tartalmú virágföld)
Engedély száma: 04.2/4287-1/2016
Engedély érvényessége: 2026. június 20.
Gyártó és engedélyes neve, címe: NA-TURFA KFT., 6346 Sükösd, Tőzegtelep Pf:27
Alapanyagok: Sükösdi tőzeg, Rekyva tőzeg, szarvasmarha trágya komposzt, homok, EK műtrágya különböző arányú keveréke.
Küllem: sötétbarna színú, morzsalékos szerkezetű, földszagú anyag PH (10%-os vizes szuszpenzióban): 7,0 ? 0,5 Tárolási körülmények: száraz, hűvös, fedett helyen.
Eltarthatóságideje: eredeti, zárt csomagolásban

Tömeg 950 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Általános virágföld 50liter raklapos” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük