Térkő aljzati zúzalék 2-4mm 25kg

1 500 Ft (1 181 Ft + ÁFA)

Kategória: Címke:

Kiszerelés: 25 kg/zsák

  1. Alapozás

Alapfeltétel a megfelelő teherbírású és vízelvezetésű fagyálló aljzat készítése.

Ehhez 40-80 cm mélységben a talaj ki kell szednünk. A tervezett szélektől kb. 30 cm-el szélesebbre szedjük ki és 1-2 %-os lejtéssel alakítsuk ki a megfelelő vízelvezetés miatt.

Ha a burkolat épülethez fog csatlakozni akkor mindig az épülettől kifelé kell lejtetni.

  1. Fagyvédő/teherhordó réteg kialakítása

A következő teendő a teherhordó réteg kialakítása . Gyalogos forgalom esetén elegendő a 10-20 cm vastagság míg szegélygépkocsi forgalomnál 15-30 cm javasolt. Ez a réteg készülhet homokos kavicsból, zúzott kőből, és földnedves betonból is. A lényeg hogy a felhasznált anyag agyagmentes legyen mert elszíneződést okozhat a burkolaton. Megfelelő víztartalom mellett egyenletesen tömöríteni kell a kész felületet.

  1. Ágyazat kialakítása

A már elkészített teherhordó rétegre 0,2-0,4 cm szemcsenagyságú zúzalékból vagy homokos kavicsból készítsünk egy 3-4 cm vastag ágyazatot lehúzóléc segítségével.

Vegyük figyelembe hogy a végleges utolsó tömörítésnél még kb. 0,5- 1 cm-el a felület megsüllyed. Ezt a réteget nem kell tömöríteni.

Tipp: Mindig csak akkora felületet készítsünk elő amennyit az adott idő alatt le tudunk rakni.

  1. A térkő lerakása

A lerakást általában a legmélyebb pontról és szélről magunk felé indulva kezdjük hogy a már elkészült ágyazatunk ne sérüljön meg. A lesimított burkolatágyra többé rálépni nem szabad. A térkő lerakásánál az esztétikus kivitelezés érdekében használjunk zsinórt vagy lécet az egyenes fugavonal megtartásához. A fuga mérete 3-5 mm kell hogy legyen. Színes térkövek esetén egyszerre több raklapból dolgozzunk a megfelelő színhatás elérése miatt.

Bővebben a mellékelt letölthető anyagunkban olvashat:

Terko lerakasanak lepesei

Egységár: 60 Ft/kg

Minden rendelés esetén 38 zsákonként 1db raklapot felszámol a rendszerünk, amelynek díja darabonként 5080 Ft.

Szállítási  és csomagolási díjunk ezen felül 31750 Ft az ország bármely pontjára minden egyes megkezdett raklap esetén! Maximális terhelés a 25kg-os kiszerelésű zsákok esetén 39 zsák! A raklap bruttó tömege nem érheti el az 1000 kg-ot!

Tömeg 25 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Térkő aljzati zúzalék 2-4mm 25kg” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük